Cégalapítás egyszerűen és gyorsan? Igen!

Valószínűleg még mindig nagyon sokan gondolják úgy, hogy a cégalapítás egy roppant bonyolult, időigényes és költséges folyamat.

Engedélyeztetések végeláthatatlan sora, rengeteg jogi fogalom és papírmunka…

Talán az ilyen téves gondolatok akadályozzák meg nagyon sok, egyébként ígéretes vállalkozás létrejöttét.

Nos, ezzel a rövid kis cikkel szeretnénk eloszlatni az ilyesfajta kételyeket, hogy minél több sikeres vállalkozás indulhasson el a jövőben!

Milyen költségekkel jár a cégalapítás?

Tény: Magyarországon meglehetősen könnyű elindítani egy vállalkozást.

Sőt mi több, egyáltalán nem is kerül sokba!

Első körben tulajdonképpen csak az ügyvédi munkadíjat kell megfizetni (ugyanis az ő személye elengedhetetlen), valamint a létrehozási díjat, ami általában 20 ezer forint körül mozog.

A korábban fizetendő 100.000 forintos illetékkel pedig már egyáltalán nem kell számolni, az egyszerűsített eljárásnak köszönhetően.

Egy társas vállalkozást tehát már pár tízezer forintból el lehet indítani, de ha esetleg egyéni vállalkozáson gondolkodik, akkor még ennyi költséggel sem kell számolnia.

Ha pedig az olyan vállalkozási formákat szeretnénk megvizsgálni, ahol a törzstőke több millió forint, mint például egy kft. esetében, akkor van egy jó hírünk: a teljes összeg befizetésére 2 teljes évet kapunk.

Tehát, ha ügyesen forgatjuk a lapjainkat, a kft-hez szükséges 3 milliós alaptőke befizetése már egyáltalán nem fog gondot okozni.

Ugye, hogy nem is hangzik olyan rosszul?

Mindössze néhány nap az egész

Korábban közel 2 hetes művelet volt mire egy cég létjogosultságot kapott, de mostanra ez is felgyorsult, tulajdonképpen az adószám megállapítása után 1-2 nap alatt már megtörténik a cégbejegyzés.

Az egyszerűsített cégalapítás további előnye, hogy előre meghatározott iratmintákkal lehet dolgozni, így nem kell külön társasági szerződést készíteni, tehát a jogi folyamatok is sokkal egyszerűbbé válnak.

Ha pedig szükség van módosításra, akkor a cég megalapítása után gond nélkül megtehetjük.

A lényeg tehát, hogy az egyszerűsített eljárásnak köszönhetően mérföldekkel könnyebbé válik a cégalapítás, valamint az egész ügyintézés menete is meglehetősen lerövidül.

Egy hivatalosan bejegyzett székhelyre mindenképp szükség van

Természetesen a konkrét cégalapítás előtt rengeteg olyan dolog van, amit tisztázni kell, ilyen lehet például az ügyvezető személye, a cégnév és a tevékenységi kör, de az is nagyon fontos, hogy hol lesz a vállalkozás bejegyzett székhelye.

Egy, a cégjegyzékben is szereplő székhelycímre azért van szükség, mert ez lesz a cég hivatalos, központi irodája, ide fog érkezni minden hivatalos küldemény, illetve az ellenőrző és végrehajtó szervek is itt fogják keresni a céget.

Szerencsére a törvény nem szabja meg, hogy ezen a címen állandó jelleggel ott is kell tartózkodni, ezért lehetőség van a székhelyszolgáltatás igénybevételére, ami rengeteg adminisztrációtól kíméli meg az újdonsült vállalkozókat.

Budapesti székhellyel már 29.900 Ft + ÁFA, az újlengyeli IPA mentes székhellyel pedig 39.900 Ft + ÁFA a cégalapításban való teljes körű asszisztencia és ügyvédi tanácsadás.

Ha tehát cégalapításon töri a fejét és szeretne két legyet ütni egy csapásra, akkor keressen minket a megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off