Ismerje meg közelebbről az ESG-t!

Ismerje meg közelebbről az ESG-t!

A különféle környezeti hatások, a társadalmi felelősség, illetve a vállalatirányítás szemszögéből vizsgálja és értékeli a vállalkozások működését az ESG, vagyis Evironmental, Social és Governance szempontok alapján meghatározott rendszer.

Az elemzés, ami ESG értékek alapján készül egyfajta iránymutató a befektetőknek, amivel segít eldönteni, hogy melyek azok a cégek, amelyek a legvonzóbbak befektetés szempontjából.

Szemrevételezik a környezeti, a vezetési és a társadalmi nézőpontokat, és a cég pénzügyi teljesítményét, társadalmi és környezeti hatásait is figyelembe véve értékelik az adott vállalkozást – ilyen módon járulnak hozzá a fenntarthatóbb gazdaság kialakításához.

A vállalkozások számára lényegesek az ESG nézőpontok

Felmerülhet a kérdés, hogy miért annyira fontosak a vállalkozásoknak az ESG szempontok?

Ha egy cég figyelembe veszi a vállalatirányításnál az ESG szempontokat is, akkor növelheti az olyan ügyfelek, befektetők számát, akiknek lényeges tényező egy vállalkozás környezeti terhelése, illetve a társadalmi szerepvállalásai – befektetés vagy vásárlás tekintetében sokak számára ez fontos feltétel.

A fenntarthatóság egyre jelentősebb szemponttá válik a piaci szereplők szemében, emiatt az ESG-alapon történő befektetések egyre keresettebbek.

Az ESG szempontok figyelembevételével a vállalkozások hatékonyabban működhetnek, növekedhetnek és hosszútávon akár egy jobb pénzügyi eredményt érhetnek el, mivel a cég értékeinek, illetve érdekeinek harmóniáját elősegíti ezeknek a szempontoknak a követése.

Összegezve tehát, ahhoz hogy egy vállalkozás jobban megfeleljen a piaci igényeknek, valamint hogy a köztudatban kialakult kép javuljon a cégről, fontos figyelembe venni az ESG szempontokat.

Ezzel elérhetőbbé válik a fenntarthatóbb működés, illetve a pénzügyi területen való fejlődés is.

Mik azok az ESG szempontok, amelyeket a vállalkozásoknak követnie kellene?

  • környezeti tényezők: azoknak a környezetet érintő hatásoknak a figyelembevétele, amelyek a vállalkozások közvetlen, valamint közvetett működése során alakulnak ki: a kibocsátott széndioxid mérséklése, a hulladékkezelés fejlesztése, energiaoptimalizálás stb.
  • társadalmi tényezők: a vállalkozásokhoz tartozó társadalmi felelősségvállalás teljesítése úgy, mint biztosítani az alkalmazottak jogait, támogatni a fogyatékkal élők munkaerőpiacra való integrálását, segíteni a környező közösségeket stb.
  • vezetési tényezők: biztosítani a vállalkozás működésének átláthatóságát, illetve az olyan jellegű felelősségvállalások, mint aktualizálni a céges szabályozásokat, megtenni a lépéseket a korrupció ellen, a pénzügyi jelentések valódiságának garantálása stb.

Székhelyszolgáltatással is hozzájárulhat a vállalkozása ESG értékének növeléséhez

Székhelyszolgáltatással is hozzájárulhat a vállalkozása ESG értékének növeléséhez

Az ESG szempontok követése jelentős mértékben fejlesztheti egy vállalkozás működésének hatékonyságát.

A hatékonyság növeléséhez mi is hozzá tudunk járulni azzal, hogy azokat a teendőket, amelyek a cég székhelyénél felmerülhetnek, mi ellátjuk!

Ha él a székhelyszolgáltatás lehetőségével, akkor nem lesz szükség iroda bérlésére, amivel jelentősen növelni lehet a cég energiahatékonyságát, ami az ESG szempontokhoz tartozik.

Ezenkívül – többek között – gondoskodunk a küldemények átvételéről és továbbításáról, fogadjuk a hatóságokat is az esetleges ellenőrzésekkor, és ez csak néhány azokból a feladatokból, amelyeket székhelyszolgáltatásunk magába foglal.

Ha szeretné igénybe venni székhelyszolgáltatásunkat, vagy csak több információra lenne szüksége, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off