Miért érdemes fontolóra venni egy budapesti székhelyet?

Egy székhely bejegyeztetése minden vállalkozás számára kötelező.

Nincs alóla kibúvó, hiszen ez lesz az a cím, ahova érkeznek majd a hivatalos okiratok, egyéb más küldemények, illetve a hatóságok is itt fognak minket megkeresni.

Egy kezdő vállalkozás esetében sokan választják az otthonukat, ami nem feltétlenül a legjobb megoldás (https://szekhelyszolgaltatas24.hu/miert-ne-otthonat-valassza-cege-szekhelyenek/), illetve sokan tekintenek el olyan presztízskérdésektől, mint például a főváros, csak azért, hogy spóroljanak egy kicsit a kötelező havi kiadásokon.

Az utóbbiaknak tudjuk ajánlani az IPA mentes újlengyeli székhelyszolgáltatásunkat de nézzük meg, hogy miért is érdemes Budapestet is fontolóra venni!

Nem csak presztízskérdés

Hazánkban a cégek és a vállalkozások, közel 40%-a budapesti címet jelöl meg székhelyként, még akkor is, ha a tényleges üzleti tevékenységre valahol vidékéken kerül sor, illetve az összes fióktelep is a fővároson kívül helyezkedik el.

E mögött pedig nagyon sok tényező állhat.

Elsősorban valóban sokkal jobban mutat, és sokkal jobban hangzik egy budapesti cím, hiszen az ember akarva-akaratlanul is egyfajta presztízs jelleget kapcsolt a fővároshoz.

Másodsorban pedig tekinthetünk erre úgy is, mint egy egyezményes megállapodásra, hiszen az üzleti élet leginkább a fővárosban centralizálódik.

Infrastruktúra szempontjából is előnyös, emellett pedig nem utolsó szempont az illetékesség kérdése sem.

Egy budapesti székhellyel rendelkező vállalkozás sokkal kevesebb ellenőrzésre számíthat a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, hiszen úgymond, „eltűnik a tömegben”, míg vidéken sokkal kisebb a szórás, így a hatóságok sokkal nagyobb figyelmet tudnak rá fordítani.

Igenis számít az irodát körülvevő környezet!

Természetesen ilyenkor azt is figyelembe kell venni, hogy Budapest mely kerületéről beszélünk, hiszen aki egy kicsit is ismerős a fővárosban, az minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy vannak nívósabbak és kevésbé közkedveltebb, vagy preferáltabb kerületek.

Ugyan sokan különbséget tesznek Buda és Pest között, ami nem véletlen, hiszen egy I. vagy II. kerületi iroda sokkal szebb, festőibb környezetben helyezkedik el, ami máris értékemelő tényezőként hathat, ám ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a pesti oldalon elhelyezkedő V. vagy VI. kerület is hatalmas tekintéllyel bírhat.

Cégünk, eleget téve az ügyfél igényeinek, Budapesten a II. illetve a VI. kerületben tud székhelyszolgáltatást és teljeskörű ügyfélmenedzsmentet biztosítani.

Azok az ügyfeleink, akik a budapesti székhelyszolgáltatást választják, kaphatnak tehát bejegyzett címet, valamint üzleti megbeszélésekre is alkalmas tárgyalótermet.

Mit kínálunk mi?

Amennyiben úgy dönt, hogy igénybe szeretné venni budapesti székhelyszolgáltatásunkat, a következőkre számíthat:

  • Cégtábla kihelyezése a bejegyzett ingatlanon, közterületről is jól látható helyen, minden jogszabályi feltételnek eleget téve.
  • Hivatalos levelek és küldemények postai átvétele, szkennelés, valamint elektronikus úton való azonnali továbbítása és archiválása.
  • Mindennemű postai küldemény havi egyszeri és ingyenes továbbítása az Ön számára.
  • Hatóságok szakszerű fogadása és az esetleges kényszerintézkedése tűrése (pl.: végrehajtás).
  • Tárgyaló biztosítása a bejegyzett budapesti székhelycímen.

Ha sikerült Önt meggyőznünk, akkor keressen minket megadott elérhetőségeink valamelyikén, de megválaszolatlan kérdéseire is örömmel válaszolunk!

 

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off