Miért kell megválogatni, hogy kire bízza a székhelyszolgáltatást?

Ha székhelyszolgáltatást választunk, érdemes nagyon alaposan körbejárni a kiszemelt céget, hiszen egy olyan bizalmi kapcsolatot készülünk kiépíteni, ami nagymértékben hatással lehet a vállalkozás életére.

Bizonyára Ön is hallott már egy-két olyan esetről, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rajtaütés szerűen lebuktatott egy-egy nagyobb céget, vállalkozást vagy szervezetet, mert valamilyen adócsaláson kapták őket, vagy más egyéb törvénybeütközőt csináltak.

Az ilyen esetekben szinte, mint egy kártyavár borul minden, egyik pillanatról a másikra.

A NAV ilyenkor nagyon alaposan átvizsgálja magát a céget és minden vele kapcsolatos ügyletet, valamint a vele kapcsolatban álló partnereket is.

Éppen ezért azt tanácsoljuk minden vállalkozónak, hogyha el szeretné kerülni az ilyen kellemetlen helyzeteket, akkor nagyon válogassa meg, hogy kikkel kezd el együtt dolgozni, ugyanis egy cégtemetőt üzemeltető, vagy gyanús partnerekkel kapcsolatban álló székhelyszolgáltatásnál kevés veszélyesebb van.

Jogtiszta üzleti partnerek

Ahogy a legtöbb szervezet vagy szolgáltatás, a székhelyszolgáltatók is egy meghatározott jogrendszer alapján működnek.

Cégünk egyik alapfilozófiája, hogy a törvények betartása és a jogrendszer alázatos követése a hosszútávú siker egyik kulcsa.

Ennek értelmében mi magunk is végzünk ellenőrzést és monitorozást a meglévő és leendő ügyfeleinkkel szemben, a gyanús vagy kétes ügyletekbe keveredőket pedig visszautasítjuk.

Ahogy korábban is kiemeltük már, a székhelyszolgáltatás egy bizalmi kapcsolat.

Fontos, hogy mind a két fél ismerje a másikat, valamint az üzleti életben hasonló elveket kövessen.

Óvakodjunk a cégtemetőktől is

A cégtemetők már a nevükből kiindulva sem tűnnek egy bizalomgerjesztő dolognak.

Tulajdonképpen ezek olyan illegális céggyűjtő helyek, ahol olyan gazdasági társaságok vannak felhalmozódva, melyek már inaktívak, és a cég adószáma is törölve lett már.

Ilyenkor a csődbe ment cégtulajdonosok azért folyamodnak ehhez a lépéshez, mert így esetenként néhány százezer forint kifizetésével (a cégtemetőt üzemeltető székhelyszolgáltató felé), illegális úton kiváltják az esetenként több millió forintos adósságukat.

Mielőtt tehát székhelyszolgáltatót választunk, érdemes alaposan utána nézni a cégnek.

Hiszen mindattól függetlenül, hogy mondjuk az Ön cége teljesen tisztán és szabályosan működik, az a tény, hogy kapcsolatban áll egy olyan szolgáltatóval, ami törvényellenesen tart nyilvántartásban gazdasági társaságokat, kifejezetten rossz fényt vet a vállalkozására.

Mi a hosszútávú, jogtiszta üzlet hívei vagyunk

Cégünk büszkén kijelentheti, hogy csak és kizárólag jogtiszta ügyletekben vesz részt, valamint minden törvénynek kivétel nélkül megfelel.

Célunk, hogy ügyfeleink biztonságban érezhessék a vállalkozásukat, ha a mi székhelyszolgáltatásunkat veszik igénybe, és hosszútávú partnerekké válhassunk.

Több mint 11 éve vagyunk a szakmában, így ez idő alatt tökéletesítettük a szolgáltatásainkat és teljes körű asszisztenciát biztosítunk minden ügyfelünknek.

Amennyiben bármilyen kérdés felmerült volna Önben, vagy további információkat szeretne megtudni a székhelyszolgáltatással kapcsolatban, bátran keressen minket megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off