Mit nézzen meg mindenképp, mielőtt székhelyszolgáltatót választ?

Mielőtt igénybe veszünk egy szolgáltatást, nem árt, ha tisztességesen körbejárjuk a lehetőségeinket.

Összehasonlítjuk őket, pro és kontra érveket állítunk fel, hogy végül azt a szolgáltatót tudjuk kiválasztani, aki a legjobban megfelel az igényeinknek.

Nincs ez másképp a székhelyszolgáltatás esetén sem, legfőképpen azért, mert itt egy bizalmi kapcsolatnak is ki kell épülnie a szolgáltatást igénybe vevő személy és a szolgáltató között.

A székhelyszolgáltató a vállalkozás szerves részévé válik, hiszen itt történik a mindennapi adminisztráció túlnyomó része.

Olyan hivatalos küldeményekért és hivatalos szervek által végzett ellenőrzésekért vállalnak felelősséget, amik hatással lehetnek a vállalkozás alakulására.

Ebben a cikkünkben szeretnénk néhány olyan részletre felhívni a figyelmet, ami esetleg döntő érv lehet a választás során.

Kerüljük a bérelt ingatlanokat!

Az egyik legfontosabb szempont, amit érdemes figyelembe venni a választásnál, az az, hogy a székszolgáltatásra szánt ingatlan kinek a tulajdonában van.

Alapjáraton bármely ingatlan lehet székhely, amely a cég tulajdonában van, vagy a tulajdonos hozzájárul ahhoz, hogy az ingatlant székhelyként is használják.

Utóbbi esetben azonban jogos a kérdés, hogy ha valamely székhelyszolgáltató csak bérli az adott ingatlant, akkor mennyire áll biztos alapokon?

Mi történik az oda bejelentett vállalkozásokkal, ha a bérleti szerződés valamilyen okból kifolyólag megszűnik?

A törvény nem tiltja, hogy a székhelyszolgáltatások bérelt ingatlanokat alkalmazzanak, de véleményünk szerint érdemesebb kerülni őket.

Postai küldemények továbbítása                                                   

A székhelyszolgáltatás egyik legfontosabb feladata a beérkező levelek továbbítása elektronikusan, illetve postai úton is.

Mindennek ellenére nagyon sok székhelyszolgáltató ezt az opciót nem foglalja bele az alap szolgáltatási csomagba, és csak felár ellenében teljesíti.

A 7/2017. (VI. 1.) IM rendelet 3. § alapján a székhelyszolgáltatóknak kötelességük a beérkezett postai küldeményeket átvenni és erről értesíteni a céget 1 munkanapon belül.

A törvény alapján tehát csak a beérkezés tényéről kell értesíteni a céget, annak tartalmáról nem, valamint sem az elektronikus, sem a postai továbbítás nem kötelező.

Azonban véleményünk szerint, minden magára adó székhelyszolgáltatás biztosítja ezeket az ügyfelének, hiszen a napi szintű információ áramlás elengedhetetlen a 21. század sikeres vállalkozásainak.

Érdemes tehát ezt a szolgáltatási pontot alaposan megvizsgálni, ugyanis gyakori eset, hogy a postai küldeményeket nem, vagy csak félévente postázzák ki a szolgáltatók, de sokszor a postázási díjat is felszámolják a cég részére.

Teljeskörű szolgáltatást biztosítunk minden ügyfelünknek

Cégünk alapvető szolgáltatásként tekint a postai úton beérkező küldemények azonnali elektronikus továbbítására, valamint a havi egyszeri postai tovább küldésre is, amiért nem számolunk fel plusz költségeket.

Budapesten a II., illetve a VI. kerültben lévő, saját tulajdonú ingatlanjaink várják leendő ügyfeleinket, valamint az IPA mentes Újlengyelben is biztosítjuk a székhelyszolgáltatás lehetőségét.

Több, mint 11 éves tapasztalattal rendelkezünk a szakmában, így magasfokú precizitást és profizmust biztosítunk minden esteben.

Válasszon Ön is olyan székhelyszolgáltatást, ahol mindenképpen az ügyfél érdekeit tartják szem előtt!

 

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off