Székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak? Igen!

Legyen szó akár az ügyvitelekről, az adózási formákról, vagy csak magáról az egy főre jutó feladatok számáról, egy egyéni vállalkozó élete merőben más lehet, mint egy kft. élete.

Egy dolog viszont mindenképp közös bennük, mégpedig az, hogy mindkét vállalkozási formánál kötelező a bejegyzett székhelyet megadni.

A székhelyszolgáltatást túlnyomó részt gazdasági társaságok szokták igénybe venni, ahol a vállalkozás méretéből adódóan egyre jobban felhalmozódik az adminisztráció.

Ennek kezelésére külön személyt/személyeket szoktak alkalmazni, akiknek bért kell fizetni, biztosítani a munkavégzés helyét, az ezzel járó egyéb eszközöket, a lista pedig még nem ért itt véget.

Ez egyfelől nagyon sok költséget jelent, másfelől pedig állandó felelősséget is.

A székhelyszolgáltatással viszont ezeket a költségeket mindenki szinte a tizedére csökkentheti és cserébe professzionális ügyintézést kap cserébe.

Hol van az a pont, ahol már nem éri meg minimalizálni a költségeket?

Nagyon sok egyéni vállalkozó törekszik arra, hogy a felmerülő költségeket a lehető legjobban minimalizálni tudja.

Ilyenkor sokan esnek abba a hibába, hogy megpróbálnak mindent egymaguk menedzselni, így pedig szépen lassan elaprózódnak, ahelyett, hogy fejlődnének.

Talán a vállalkozás elindításánál még valóban nem tűnik olyan soknak az adminisztráció, vagy abszolút elhanyagolható a postai ügyintézés, de ahogy egyre jobban kinövi magát az üzlet, a teendők is egyre jobban sűrűsödnek.

Jobb esetben még lehet követni a felhalmozódó feladatokat, de sokszor van az, hogy mint derült égből villámcsapás, úgy zuhan a nyakunkba a több 100 teendő, és hirtelen azt se tudjuk, hol kezdjük.

Az idő pénz

Nálunk a budapesti székhelyszolgáltatás 6+1 hónapra 29.900 forint + áfa, az IPA mentes Újlengyelben pedig 39.900 forint + áfa, amit ha hónapokra lebontunk, nem kerülne többe, mint egy átlagos villanyszámla.

Mindezért cserébe pedig egy olyan virtuális ügyintézőt kap, aki mellett semmi más dolga nem lesz, csak az, hogy az üzletre koncentráljon.

Mint tudjuk, az idő pénz, a székhelyszolgáltatással pedig igazán csekély összeget kell fizetnie azért, hogy egykettőre megszabaduljon csomó olyan munkától, ami csak elveszi az időt az igazi üzlet elől.

Milyen opciók közül lehet választani, ha nem a székhelyszolgáltatást választja?

Természetesen vannak más opciók is a székhely kiválasztására, de az már közel sem biztos, hogy a legkifizetődőbbek.

Megjelölheti székhelyként a saját otthonát, bár akkor ne felejtse el felírni magának az építményadót, mint plusz költséget, vagy ha albérletben lakik, akkor szereznie kell egy hozzájárulási nyilatkozatot az ingatlan tulajdonosától, miszerint hozzájárul ahhoz, hogy bérelt ingatlanban üzleti tevékenységet folytat.

A másik opció pedig valóban egy irodahelyiség bérlése, amit valószínűleg Ön is érez, hogy mérföldekkel több kiadással jár, mint a székhelyszolgáltatás.

A székhelyszolgáltatás minden vállalkozásnak megéri

A székhelyszolgáltatás tehát egy egyéni vállalkozónak is ugyanolyan hasznos lehet, mint egy gazdasági társaságnak, ha nem hasznosabb.

Több mint 11 éves tapasztalattal várjuk Önt Budapesten, vagy az IPA mentes Újlengyelben.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off