Szerződéskötés a székhelyszolgáltatásoknál (Gyorsan, lényegre törően)

A magyarországi székhelyszolgáltatások a 7/2017. (VI. 1.) IM rendelet alapján kötelesek működni.

A székhelyszolgáltatás tényéről a jogszabályban foglaltak alapján a feleket írásbeli szerződés kötelezi.

A szerződést a megkötéstől számított 1 éven belül nem lehet felmondani egyik félnek sem, valamint a szerződés nem szólhat egy meghatározott időtartamra.

Kivételt képez ez alól, ha maga a cég is csak egy határozott időre jön létre.

A megkötött szerződésnek mindenképpen tartalmaznia kell a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cég nevét, a bejegyzett székhely pontos címét, azt a postázási címet, ahová a székhelyre érkező hivatalos és nem hivatalos küldemények továbbításra kerülnek, a kapcsolattartási adatokat (telefonszám és e-mail cím), valamint az cég képviseletében eljáró személy adatait.

A szerződésben még fel kell tüntetni azokat az iratokat, amelyeket a megbízó cég a székhelyen kíván őriztetni és rendelkezésre tartani, valamint a szolgáltató cég (megbízott) által vállal kötelességeket, a szolgáltatás feltételeit és annak árát.

Milyen iratok szükségesek a szerződéskötéshez és mi a teendő utána?

A szerződéskötéskör elsősorban az ügyvezetőnek kell személyesen megjelennie, valamint szükséges, hogy magával hozza az azonosítására alkalmas okiratokat (személyiigazolvány/útlevél/jogosítvány, lakcímkártya és adókártya).

Amennyiben az ügyvezető valamilyen oknál fogva nem tud megjelenni, akkor két tanús meghatalmazással is véglegesíteni lehet a szerződést.

Utóbbi esetben fontos, hogy a meghatalmazottak az ügyvezető személyes okiratait fénymásolva magukkal hozzák.

A szerződés megkötése után már csak annyi a teendő, hogy bejelentik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé a szerződéskötés tényét a T101E-s adatlapon.

A 7/2017. (VI. 1.) IM rendelet értelmében ugyan nem lehet felmondani a szerződést az első 1 évben, azonban, ha az igénybe vevő cég nem fizeti ki az előtte álló 6 hónapos ciklust a megadott határidőig, akkor a fennálló szerződés 3 hónapon belül semmissé válik.

Mivel cégünknél nem kell aláírni hűségnyilatkozatot, így az 1 éven belül megszűnés sem von maga után semmilyen negatív jogi következményt.

Van, ahol kiegészítő szolgáltatásnak számít a postai küldemények továbbítása

A székhelyszolgáltatásokat szabályozó rendelkezések alapjaiban határozzák meg ezen szolgáltatók feladatköreit.

Ilyen például a hivatalos postai küldemények fogadása, valamint az érkezés tényéről való értesítés.

Mivel a jogszabály tiltja, hogy a hivatalos küldemények a székhelytől eltérő címen kerüljenek átvételre, ezért ezek elsődlegesen a székhelyen kerülnek megőrzésre.

A legtöbb szolgáltató ezeket a küldeményeket automatikusan továbbítja megbízója felé elektronikus úton, ám vannak olyan székhelyszolgáltatók, akik ezt a lehetőséget már kiegészítő szolgáltatásként tűntetik fel, valamint a levelek postai úton való továbbítását is.

Cégünk alapvető szolgáltatásnak tekinti a küldemények havi egyszeri továbbítását, így ez mind a budapesti, mind az IPA mentes újlengyeli székhelyszolgáltatás csomagunkban benne van.

Értelemszerűen tehát a szerződés megkötése után Önnek nem szükséges megjelennie a székhelyen, hiszen erre semmilyen jogszabály nem is kötelezi.

Amennyiben további információkhoz szeretne még hozzájutni, nézzen körül további cikkeink között, de akár közvetlenül nekünk is felteheti kérdéseit!

Keressen minket megadott elérhetőségeink egyikén, és élvezze Ön is a székhelyszolgáltatással járó előnyöket!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off