Ingyenes Mentor Program a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jóvoltából

Senki nem úgy születik, hogy kirázza a kisujjából az adózási törvényt, ezzel pedig nincs is semmi gond, hiszen egy teljesen különálló szakterület, amire egy egész hivatal is épült.

Egy teljesen átlag, hétköznapi embernek nem is feltétlenül szükséges tisztában lennie az összes adóval és adózási formával, akik viszont gazdálkodói tevékenységre adják a fejüket, azoknak nemcsak, hogy érdemes, de kötelező is.

Az egyes hibák vagy mulasztások súlyos anyagi, de akár jogi következményekkel is járhatnak, a tudatlanság pedig soha nem lesz elég jó kifogás.

Az ilyen kockázatos helyzetek minimalizálásának az érdekében szoktuk tanácsolni azt, hogy mindenképpen fogadjunk magunk mellé egy jó könyvelőt, aki szakértője a témának és felvilágosítást ad.

De hogyan tudnánk még ennél is biztosabbra menni?

Ha mi magunk is tájékozottak leszünk az adózás világában, sokkal nagyobb magabiztossággal tudjuk a vállalkozásunkat irányítani, de természetesen ez az autodidakta módú önképzés rengeteg időt és energiát ölelne fel.

Azonban van egy jó hírünk, leginkább a kezdő vállalkozók számára!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy mentor programot biztosít azoknak az egyéni vállalkozóknak, akik még csak most kezdenek belekóstolni az üzleti világba, illetve a programban még olyan szervezetek is részt vehetnek, akik cégbejegyzésre lettek kötelezve.

A mentor program legfőbb célja, hogy kiküszöbölje és eloszlassa az adózási tévhiteket, megszüntesse a hibás adózási gyakorlat kialakulását, valamint segítse eligazodni a kezdő vállalkozásokat ezen a területen.

Csoportos és egyéni tanácsadásra is van lehetőség

A 2018-ban elindult képzés korábban csak 6 hónapot ölelt fel, 2021. január 1. óta pedig már 1 éves programmá nőtte ki magát.

Így már valóban teljes értékű tudás elsajátítására van lehetőség; többek között a határidőkről, arról, hogy milyen elektronikus szolgáltatásokat lehet igénybe venni, valamint bővebb tájékoztatást lehet kapni az adózási szabályokról.

Mivel a részvétel teljesen ingyenes, illetve lehetőség van olyan egyéni mentorálás igénybevételére is, ahol specifikusan az Ön vállalkozásának az igényeit veszik figyelembe, úgy gondoljuk, hogy mindenképpen érdemes részt venni a képzésben, hiszen csak nyerhet vele.

Hogyan lehet bekerülni?

Miután megtörtént egy új vállalkozás bejegyzése, onnantól kezdve az Adóhivatalnak 30 napja van felvenni Önnel a kapcsolatot.

Ezt követően nyílik lehetőségünk regisztrálni magunkat az ügyfélkapun keresztül, ahol a Mentor Program menüt kell keresni.

Egy tudatos vállalkozó, aki szeretne sikeres lenni, ügyel arra, hogy a vállalkozásának minden aspektusát ismerje, és releváns tudással rendelkezzen.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a legutolsó adminisztrációs feladattal is neki kell foglalkoznia és mindent neki kell kézben tartania.

A székhelyszolgáltatás igénybevételével pontosan azoktól a részfeladatoktól szabadulhat meg, amik nagyon sok időt tudnak felemészteni és elveszik a lehetőséget Öntől, hogy az üzletre koncentráljon.

Ha maradt még megválaszolatlan kérdése, keressen minket bizalommal!

 

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off