Szeretné, ha zöldebb lenne a vállalkozása?

Szeretné, ha zöldebb lenne a vállalkozása?

Az elmúlt években a legnagyobb kezdeményezések közé tartozott, hogy az újrahasznosítás, a fenntarthatóság a vállalkozások mindennapjaiba is bekerüljön.

Ugyanis nemcsak a háztartások, hanem a cégek szempontjából is fontos, hogy a környezettudatosság egyre nagyobb teret hódítson.

Legyen zöldebb az előállítás!

Az egyik legfontosabb lépés, hogy a gyártás során keletkező hulladék mennyisége minimalizálva legyen, illetve újra legyen hasznosítva, ezzel is hozzájárulva a Föld tehermentesítéséhez.

Nagy népszerűségnek örvend továbbá az is, hogy újrahasznosított anyagokból készüljenek termékek.

Ilyen újrahasznosítható anyagok például a ruhaanyag vagy a papír, de más termékekből is kinyerhetők olyan még hasznosítható részek, ami elsőre eszünkbe se jutna.

Többek között az elektronikai cikkek alkatrészei között is találhatóak ilyenek.

Használjon zöldenergiát!

Egy másik irány lehet a megújuló energia alkalmazása, mivel a vállalkozások a gyártáshoz, a működéshez is rengeteg energiát használnak fel.

Ez elég nagy beruházásnak számít, azonban belátható időn belül visszahozza az árát.

A szél- és vízenergia, a napenergia és a biomassza is a megújuló energiaforrások közé tartozik, és bármelyikre is esik a választás az biztos, hogy a rezsi csökkenni fog.

Csomagolás

A fogyasztó a gyártást követően jut hozzá a termékhez, és ha tudatos vásárlóról van szó, akkor biztos, hogy nem csak az árát fogja nézni mielőtt vásárol.

Bármit is vásárol a fogyasztó, az első amit meglát az a termék csomagolása lesz, amivel már lehet befolyásolni.

Tehát érdemes olyan csomagoló anyagban, megoldásban gondolkodni, ami lebomló, környezetbarát vagy alkalmas az újrahasznosításra.

Például egy műanyag csomagolásnál sokkal zöldebb megoldás az üveg vagy a papír csomagolás (a termék tulajdonságaitól függ ez az opció).

Amit még a fogyasztó biztos számításba fog venni, az a termék élettartama lesz.

Központba kerülnek a tartós, több alkalommal használható dolgok, és az eldobható, egyszer használatos termékek szép lassan el fognak tűnni.

Ez azért is pozitívum, mert minél hosszabb ideig lehet használni egy terméket, annál kisebb lesz az ökológiai lábnyoma.

Egy termék utóélete – vagyis mi jön a használat után?

Egyrészt fontos, hogy a terméken fel legyen tüntetve a fogyasztó számára, hogy milyen utóéletre számíthat miután már nem lehet használni.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy arról is tájékoztatva legyen a vásárló, hogy mi az újrahasznosítás módja, és így elkerülhető, hogy a kukában végezze a termék vagy a csomagolása.

A gyártónak ezzel kapcsolatban csak annyi a feladat, hogy megfelelő adatokat tüntessen fel a terméken/csomagoláson, ezzel adva kellő információt a fogyasztónak, hogy gyűjthető-e szelektíven, újrahasznosítható-e stb.

Azt is érdemes jelölni, hogy a termék a környezettudatosság és a fenntarthatóság figyelembevételével készült.

Természetesen, a megtévesztést, félrevezetést kerülni kell.

Székhelyszolgáltatással a zöld vállalkozásokért!

Székhelyszolgáltatással a zöld vállalkozásokért!

Miért számít zöldnek, ha él a székhelyszolgáltatás adta lehetőségekkel?

Például azért, mert ez egy energiatudatos megoldás, mivel nincs egy külön iroda bérelve a vállalkozás székhelye számára, hanem a székhelyszolgáltatóhoz van bejelentve.

Tegyen Ön is azért, hogy környezettudatosabban működjön vállalkozása, és vegye igénybe székhelyszolgáltatásunkat!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off