SZÉKHELYSZOLGÁLTATÁS

24

Elektronikus cégalapítás? Nem biztos, hogy a legjobb megoldás!

Itt, a 21. században, ahol az internet fénykorát éljük, nagyon sok minden, akár hivatalos ügyek intézése, számlák befizetése, vagy akár szerződéskötések is elektronikus úton, személyes megjelenés nélkül mennek végbe.

Természetesen ezzel rengeteg időt és energiát lehet megspórolni, sokkal gyorsabb és kényelmesebb tud lenni, a koronavírus megjelenése és a home office munkarend térhódítása óta pedig már teljesen hétköznapi dologgá vált, hogy egy-egy fontos üzleti megbeszélés is videó chaten keresztül történik.

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a cégalapítás is végbe mehet bárminemű személyes jelenlét nélkül, ám véleményünk szerint ebben az esetben még mindig sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb lehet a folyamat, ha a szerződéskötés és a hivatalos papírok aláírása személyesen történik.

Tényleg olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik?

Első blikkre talán valóban egyszerűbbnek tűnik, ha otthonról, a kedvenc karosszékünkben ülve bonyolítjuk le a folyamatot, ám a valóságban ez ennél sokkal összetettebb feladat.

A jogszabály ugyan megengedi az elektronikus vagy a távközléses cégalapítást, azonban nagyon sok megkötésnek kell megfelelni, ha ezt az utat választjuk.

Ebben az esetben ugyanis minden egyes videós megbeszélést rögzíteni kell, illetve az sem mindegy, hogy az egyes okiratokat vagy igazolványokat milyen módon mutatjuk be a kamera előtt.

Ezekről a jogszabályokról pedig az ügyvédnek a feladata tájékoztatni a céget alapító személyt, vagy személyeket.

Mindattól függetlenül, hogy a szerződések aláírása nem személyesen történt, mivel szükség van a dokumentumok eredeti példányaira, ezért ezeket el kell postázni, ami csak további napokkal meghosszabbítja a cégalapítás folyamatát.

Nem több mint 1 óra

Véleményünk szerint még mindig sokkal gyorsabb és egyszerűbb a dokumentációs részeket személyesen elvégezni, éppen ezért mi csak és kizárólag ebben a formában vállaljuk.

A folyamat ezen része hozzávetőlegesen maximum 1 órát vesz igénybe, mindemellett pedig a székhelycím bejegyeztetése is ilyenkor történik meg.

Mivel nálunk a cégalapítás teljes folyamata csak és kizárólag ezen a ponton kívánja meg a személyes megjelenést, úgy gondoljuk, hogy egy kis utazás bőven megéri, ha azt szeretnénk, hogy amúgy az egész procedúrám villámgyorsan végig érjünk.

Vegye igénybe a székhelyszolgáltatást és az ingyenes ügyvédi segítségnyújtást is!

A cégalapítás menete ma már így is sokkal gyorsabb és kevesebb költséggel jár, mint régebben.

A jogszabályok követése és az adók ismerete azért még mindig nagyon fontos tényező.

Szükség esetén ingyenes ügyvédi asszisztenciát biztosítunk, ha pedig a székhelyszolgáltatást is nálunk veszi igénybe, akkor a cégalapítás teljes költségétől eltekintünk.

Szolgáltatásaink között elérhető a budapesti székhelyszolgáltatás, melynek keretében havi egy alkalommal igénybe veheti a gyönyörű fővárosi tárgyalóink egyikét is, de ha inkább a költséghatékonyság a fő szempont, akkor tökéletes választás lehet az Ön számára az IPA mentes újlengyeli székhelyszolgáltatásunk is.

Ha Ön szeretné, hogy profi szakmai segítségnyújtás mellett tudjon végigmenni a folyamaton, akkor keressen minket bizalommal!