Ha székhelyszolgáltatót választ, erre mindenképp ügyeljen!

Vitathatatlan, hogy a székhelyszolgáltatás egy nagyszerű megoldás azon vállalkozók számára, akik nem szeretnének külön irodát bérelni, nem szeretnének az adminisztrációval (pl.: iktatás, archiválás) foglalkozni.

Ezt a szolgáltatást általában még olyan cégek vagy vállalkozók szokták igénybe venni, akiket nem köt egy konkrét helyhez a fő tevékenységi körük, így sokkal kényelmesebb nekik, ha onnan dolgoznak, ahonnan csak szeretnének.

Mindemellett pedig sokkal kevesebb költséggel is jár, ha igénybe vesszük ezt a szolgáltatást.

Mert míg ez mindössze havi pár ezer forintba kerül, addig ha a saját otthonunkat jelöljük meg székhelyként, akkor építményadót kell fizetnünk.

Ha pedig irodát bérelünk és felveszünk egy alkalmazottat, akkor a bérleti díjtól kezdve, a munkabéren át, a feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök biztosításáig, minden költséggel számolnunk kell.

Érthető módon tehát a székhelyszolgáltatás nagy népszerűségnek örvend, így számos cég foglalkozik ezzel.

Érdemes viszont jól megfontolni, hogy végül kivel kötünk szerződést, hiszen elég egyetlen adminisztrációs hiba, és hatalmas problémákkal kell szembe néznünk.

Miért olyan fontos a levelek átvétele és annak azonnali továbbítása?

Tudniillik, hogy a cégjegyzékben bejegyzett székhely címre érkezik minden hivatalos okirat, levél és küldemény.

Annak ellenére pedig, hogy már a digitalizáció világában élünk, még mindig rengeteg postai úton érkező levéllel kell számolni, ezek között pedig számos olyan küldemény érkezik, ami szigorú határidőket tartalmaz, mulasztásuk pedig súlyos következményekkel jár.

Nézzünk meg néhány példát!

Önnek fizetési meghagyása van egy másik céggel szemben, erről pedig postai úton érkezik az értesítés.

Mint tudjuk, ez 15 napon belül megtámadható, azonban ha ezt a határidőt lekéssük, akkor automatikusan jogerős lesz a végzés.

Egy ilyen mulasztás pedig nem kis összeget ölelhet fel, így nagyon fontos, hogy az illetékes időben megkapja a határozatot.

Egy másik ilyen példa lehet pedig, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által küldött levelek.

Bár manapság már inkább elektronikus úton, az ügyfélkapura érkeznek az adóhatóság küldeményei, de ha esetleg mégsem, és az nem kerül átvételre, akkor legrosszabb esetben akár törölhetik a cég adószámát is.

A törlést pedig indokolhatják azzal, hogy a cég nem rendelkezik székhellyel, egy ilyen eset pedig akár 5 éves eltiltással is járhat.

Ne bízza a véletlenre, válassza a legjobbat!

Érdemes tehát olyan székhelyszolgáltatót választani, amelyik fokozottan ügyel a levelek átvételére és azonnali továbbítására.

Büszkén mondhatjuk, hogy cégünk 11 éves fennállása óta még egyszer sem mulasztott, illetve a 7/2017. IM rendeletnek megfelelően minden beérkező levelet beszkennelünk, amit 2 órán belül továbbítunk is az ügyfél számára elektronikus úton.

Amiben pedig még szintén különbözünk sok versenytársunktól, hogy a székhelyszolgáltatás csomagunk automatikusan tartalmazza a levelek egyszeri továbbítását minden hónapban, az ügyfél által megadott postai címre.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a székhelyszolgáltatás iránt, és szeretne egy olyan céggel együtt dolgozni, aki már 11 éve sikeresen végzi a munkáját, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

 

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off