Ismerje meg Ön is a vállalkozói hitel feltételeit!

Ismerje meg Ön is a vállalkozói hitel feltételeit!

Gyakran előfordul, hogy egy vállalkozásnak különböző okokból kifolyólag hitelre van szüksége.

Talán az Ön cégénél is felmerült már a gondolat, hogy ilyen módon szerezzenek anyagi támogatást egy-egy nagyobb fejlesztési, bővítési projektre.

Mielőtt azonban komolyabb tervezésbe kezdenénk, érdemes tájékozódni arról, hogy milyen követelményeket támasztanak az egyes pénzintézetek a hitelt igénylő cégekkel szemben.

A pontos részletek persze függenek a hitel típusától és az adott banktól is, de azért van jó néhány olyan szempont, amely a legtöbb esetben érvényes.

Nézzük meg, mik ezek!

Fontos az anyagi biztonság

Egy nagyobb összeg megelőlegezése mindenképp kockázattal jár a hitelt adó pénzintézetek számára, akik érthető módon szeretnének megbizonyosodni arról, hogy a szerződésben foglalt időtartam végéig a kölcsön valóban vissza lesz fizetve.

Ezért létezik sok helyen az a szabály, miszerint a hitelt igénylő cégnek minimum 1-2 lezárt pénzügyi évről kell beszámolóval rendelkeznie, hiszen ez alapján már viszonylag átfogó képet lehet kapni annak pénzügyi helyzetéről.

Ez rossz hír tehát az újonnan induló vállalkozásoknak, hiszen ők így egyáltalán nem, vagy csak kedvezőtlen feltételek mellett kaphatnak hitelt a kereskedelmi bankoktól – ilyen esetben az ingatlanfedezet jelenthet megoldást.

A lezárt pénzügyi év ellenőrzésével értelemszerűen azt szűrik, hogy az adott cég nem volt-e veszteséges, ezért érdemes már előre megbizonyosodni arról, hogy megfelelünk ennek a feltételnek.

Fontos szempont emellett a hitelesség is, ami itt azt jelenti, hogy minden pénzügyi tranzakciót igazolni tudjunk számlákkal, bizonylatokkal.

További általános feltételek

További általános feltételek

Figyeljünk oda arra is, hogy csak akkor vehetünk fel vállalkozói hitelt, ha nekünk és a cégünknek nincsen köztartozása.

Ennek az oka talán magától értetődő, hiszen hogyan is várhatnánk el egy pénzintézettől, hogy nagyobb összeggel lásson el minket, amikor még az előző tartozásunkat sem fizettük vissza?

További kizáró ok a hitelfelvételnél, ha a cégünk éppen felszámolás alatt áll – talán itt sem kell hosszasan magyarázni, hogy ez miért van így.

Mivel a vállalkozói hiteleknek számos típusa létezik, ezért érdemes jobban utánanézni annak, ami minket érdekel.

Ha például olyan kölcsönt vennénk fel, amelynél meg van határozva, hogy pontosan mire költhetjük az adott összeget (szemben a szabad felhasználású hitelekkel), akkor nem tehetjük meg azt, hogy eltérünk a szerződésben foglaltaktól, és másra fordítjuk azt.

Biztosra menne? Kezdje egy jó székhellyel!

Láthatjuk, hogy a vállalkozói hitelek felvételéhez elég sok szempontnak kell megfelelni, melyeknek hatására hátrányba kerülhetnek az olyan cégek, amik a közelmúltban indultak, illetve amelyek nem tudtak jó pénzügyi eredményeket felmutatni az elmúlt években.

A részletekért és a pontos feltételekért persze mindenképp tájékozódjunk a pénzintézeteknél, pénzügyi vállalkozásoknál, hiszen könnyen lehet, hogy megtaláljuk a cégünk számára a megfelelő kölcsönt.

A hitelfelvétel sikeréhez fontos a biztos alap, ennek az egyik építőköve pedig a szabályszerűen működő székhely.

Mindenképpen ajánljuk tehát az Ön cégének is teljes körű székhelyszolgáltatásunk igénybevételét – kezdje el a folyamatot akár már ma!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off