Miért buknak el olyan hamar a kezdő vállalkozások?

Manapság már pofonegyszerű céget alapítani.

Tulajdonképpen néhány nap alatt mindent el lehet intézni, az egyszerűsített eljárásnak köszönhetően pedig olyan formanyomtatványokkal lehet dolgozni, amik mérföldekkel megkönnyítik a jogi folyamatokat.

Mindemellett még az anyagi vonzata is jóval kevesebb már, mint korábban, hiszen a 100 ezer forintos illetéket is eltörölték, így mindössze pár 10 ezer forint kell az induláshoz.

A közhiedelemmel ellentétben tehát meglehetősen egyszerű a cégalapítás, de vajon ugyanilyen könnyű vállalkozást fenntartani?

Ebben a rövid cikkünkben összeszedtünk néhány olyan tényezőt, melyek könnyen a vesztét okozhatják egy egyébként ígéretes vállalkozásnak.

Versenytárs elemzés

Valószínűleg Ön is látott már olyan induló vállalkozást, ami amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is ment.

Sajnos gyakorta megesik az ilyen, hiába a jó ötlet és a mindent elsöprő kezdés, ha nem gondolkodunk előre, nem tervezünk tudatosan és észszerűen, akkor hamar olyan akadályokkal találhatjuk szembe magunkat, amik miatt igencsak korán le kell húzni a rolót.

A versenytárs elemzés nem bűn és nem is számít csalásnak.

Természetesen mindenki foglalkozzon a saját dolgával, de, hacsak nem valami forradalmian új és olyan egyedülálló dologgal rukkolunk elő, aminek még nincsen párja a piacon, akkor szinte kutyakötelességünk megvizsgálni, hogy a velünk egy szektorban lévő vállalkozások mit kínálnak és hogy hogyan.

Ez pedig még mindig nem azt jelenti, hogy lopjuk el a másik ötleteit, sőt ezt nem is szabad, de nem árt tisztában lenni mondjuk azzal, hogy milyen árakkal lehet kalkulálni egy bizonyos szolgáltatás esetében, hogy ne lőjünk se nagyon alá, se nagyon fölé.

Piackutatás, és a rendelkezésünkre álló erőforrások allokációja

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, nagyon fontos, hogy végezzünk egy alapos kutatást arról a piaci szegmensről, amire belépni kívánunk.

Sok vállalkozás bukásának egyik fő oka, hogy nem végeztek előzetes piackutatást, és az elképzelések nem egyeztek meg a valósággal, így pedig az üzleti terv sem tudott megfelelően működni.

Mérjük fel a kereslet és a kínálat egyensúlyát, vizsgáljuk meg, hogy milyen igényeket kell kielégíteni, a kutatásunk terjedjen ki minden apró részletre, hogy a lehető legjobban megfelelhessünk utána a piaci elvárásoknak.

Mindemellett pedig fontos, hogy tisztában legyünk az anyagi lehetőségeinkkel, és a meglévő erőforrásainkat megfelelően allokáljuk.

Végül pedig, ha van egy jó, működőképes ötletünk, de mi magunk nem rendelkezünk olyan üzleti attitűddel, mint kellene, akkor mindenképpen törekedjünk arra, hogy olyan emberekkel vegyük körbe magunkat, akik viszont igen, hogy a vállalkozás minél inkább fejlődjön és növekedjen.

Szabaduljon meg a bosszantó papírmunkától!

 

Természetesen egy vállalkozás sikeres működését még nagyon sok tényező tudja befolyásolni, ezért közel sem szabad úgy tekinteni rá, mintha ugyanolyan egyszerű lenne megtartani, mint megalapítani.

Nagyon fontos, hogy elegendő időt szenteljünk rá, a székhelyszolgáltatás igénybevétele pedig remek lehetőség arra, hogy tömérdek adminisztrációs munkától megszabaduljunk és csak a fejlődésre koncentráljunk.

Legyen Ön is tudatos vállalkozó és keressen minket bizalommal!

 

 

 

 

 

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off