SZÉKHELYSZOLGÁLTATÁS

24

Munka kapcsán kialakuló egészségügyi problémák

Munka kapcsán kialakuló egészségügyi problémák

A különböző típusú munkavégzési tevékenységek kapcsán rengetegféle megbetegedés alakulhat ki a migréntől, fejfájástól kezdve a különböző mentális megbetegedésekig, vagy izomrendszeri fájdalmakig.

Egy felmérés alapján meghatározták, hogy melyek azok a betegségek, amelyek a Magyarországon, illetve az Európai Unió más országaiban a legjellemzőbbek.

Ezek elkerüléséhez némi plusz odafigyelés nagyon sokat segíthet!

Pontosan milyen betegségek alakulhatnak ki?

A különböző munkakörök esetében más-más problémák, betegségek alakulhatnak ki.

Az ülőmunkát végzőknél például a hát- és derékfájás a leggyakoribb panasz, ami a váz- és izomrendszeri megbetegedésekhez sorolható.

Ez a betegség Magyarországon a beszámolók alapján az emberek 60,4%-át érinti, de ez az átlag az unióban is hasonló 60,1% volt.

Az ilyen megbetegedésekhez lehet még sorolni a kar- és vállizommal, valamint a kézzel kapcsolatos panaszokat, mint az ínhüvelygyulladás (ez főleg azoknál, akik a kézfejükkel végeznek monoton munkát, pl. gépelést).

Ezeken kívül még más, az izmok idegeit és a csontrendszert is érintő problémák is felmerülhetnek.

A fájdalom elkerülhető!

Nagyon fontos, hogy ha ezek közül a problémák közül bármelyik is megjelenik, akkor ne legyen félvállról véve.

Ugyanis, ha egy ilyen probléma nincs minél előbb kezelve, akkor a legrosszabb esetben akár műtétre is szükség lehet.

Ezért ajánlott felkeresni egy gyógytornászt vagy masszőrt, aki tud olyan gyakorlatokat javasolni, amik otthon is elvégezhetők, illetve segíthetnek az adott betegség meggyógyításában.

Ami még előfordulhat…

Az izom és csontrendszeri betegségeken kívül, a magyaroknál a második leggyakoribbak a szív- és érrendszeri problémák.

Amit ezekkel a típusú betegségekkel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy alapvetően a túlsúllyal, a túlságosan stresszes és egészségtelen életmóddal lehet összefüggésbe hozni.

Az Európai Unióban a betegségekről beszámolók 3,3%-a szenved valamilyen szív- és érrendszeri problémától, viszont ez az arány Magyarországon 12,3 %, vagyis sokkal magasabb.

Az ilyen betegségekhez sok minden, akár egy stresszesebb munkakörnyezet is vezethet, ezért érdemes minél előbb megkeresni, hogy hol gyökerezik a probléma és megszüntetni azt.

Ha viszont nem szűnik meg a probléma, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy munkahelyet váltson az ember, mert hosszútávon komolyabb egészségügyi gondok is kialakulhatnak.

Vannak bizonyos mentális betegségek is, amelyek a stresszhez köthetők, de szerencsére Magyarország ez elmarad az uniós átlagtól.

Székhelyszolgáltatásunkkal levesszük a stresszt a vállairól!

Sok olyan külső tényező van, amely negatív hatással van a szervezetünkre, és káros lehet az egészségünkre.

Sajnos ezek a stresszhatások bárhonnan jöhetnek, gyakran a saját vállalkozásunk is okozhatja.

Vegye igénybe székhelyszolgáltatásunkat, és szabaduljon meg a rendszeres stressz egy részétől!

Nem kell többet aggódnia a hatóságok fogadása miatt, és a céges küldemények, levelek miatt sem kell órákat sorban állnia a postán!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba még ma!

HÍVÁS