Startup cégek támogatottsága és lehetőségei

Startup cégek támogatottsága és lehetőségei

Napjainkban a startup cégek hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Sőt, nem csak népszerűek, hanem sikeresek is!

A budapesti startup vállalkozások, egy nemrég elvégzett statisztikai elemzés szerint, 200 milliárd forint feletti becsült értékkel bírnak.

A pályázati lehetőségek, az állami szerepvállalás és a különféle programok is jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy ezt az összeget el lehessen érni.

A startup cégek helyzete Magyarországon

Budapest, a feltörekvő városok között, a tabella tetejére került a kezdő vállalkozások tekintetében 2021-ben.

A nemzetközileg nagy sikernek örvendő hazai startup cégek a pénzügyi és a mesterséges intelligencia területén is jelentősnek számítanak.

A startupoknak sokféle programot és támogatást nyújtanak, már csak azért is, mert a magyar gazdaság újraindításából is kivették a részüket, nem is kicsit.

Napjainkban a hazai startup cégek száma 1000 fölött van, és a náluk foglalkoztatott emberek száma meghaladja a 25.000 főt.

Ahogy korábban megjegyeztük, a sikerek elérésében nagy szerepe volt az államnak, mivel a startup cégek számára több támogatást is biztosított.

Példának okáért, ilyen volt 2021-ben a Széchenyi Alapon keresztül finanszírozott 10 milliárd forintos projekt, amelyet a startup vállalkozásokat segítő befektetők, akcelerátorok és inkubátorházak kaptak meg.

Ilyen módon, az induló startup vállalkozások az anyagi támogatás mellett, szakmai hozzájárulásban is részesülhettek a befektetések révén.

További rendezvények, programok a startupok javára

2021-ben még egy támogatás indult a Széchenyi Alap közreműködésével, ami szintén befektetés útján azokat a startup vállalkozásokat célozta meg, amelyek már túl vannak a kezdeti szakaszokon, és már elkezdett növekedni.

Ennek a támogatásnak tehát az a célja, hogy segítsen a következő szintre lépni a már jól működő, haladó tendenciát mutató startup cégeknek.

Ezen kívül is egyre több opció válik elérhetővé a hazai startup vállalkozások javára, amivel közvetlen támogatáshoz, segítséghez juthatnak.

Az Express Innovation Agency és a NPUT Program együttesen megszervezte a Consumer Electronics Show-t (CES) Las Vegasban, amin 12 feltörekvő magyar startup cég is részt vehetett.

A befektetett munka eredménye

A befektetett munka eredménye

A rendezvényt követően jó néhány szakmai program látogatására volt lehetőség, illetve nemzetközi befektetőkkel is lehetett találkozni.

Az Express Innovation Agency legfőbb célja, hogy aktívan segítse a startup cégeket a fejlődésben, a piaci értékesítés eléréséig.

Egy másik program, ami 2021. decemberében startolt el a visegrádi országok együttműködésével, továbbá Sri Lanka és India részvételével.

A program azzal a céllal indult, hogy kialakítson egy partnerséget az egészségügyben érintett startup vállalkozások, illetve a Sri Lanka-i és az indiai kórházak, kereskedők és egészségügyi központok között.

A cégalapításban segít a székhelyszolgáltatás!

Ebből is látszik, hogy azért a cégalapítás ma már nem olyan nagy ördöngösség, és a megfelelő szolgáltatás igénybevételével pedig tényleg nem lehet fennakadás.

Amennyiben Ön is szeretné, hogy az induló vagy meglévő vállalkozása székhelyével kapcsolatos adminisztrációs feladatok terhét egy profi és tapasztalt csapat vegye át, keressen minket bizalommal!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off