Mit érdemes tudni az online vállalkozás indításáról?

Mit érdemes tudni az online vállalkozás indításáról?

A legtöbb cégnek már van weboldala vagy közösségi média felülete, de nem sok olyan cég van, aki a tevékenységének minden aspektusát az interneten keresztül végzi.

Az online cégalapítás menete nem nagyon különbözik egy átlagos vállalkozásétól, csak ebben az esetben többnyire online végzi a cég a tevékenységét.

Interneten keresztül egyéni vállalkozás is indítható, amihez ügyfélkapu hozzáférés szükséges, de az ügyvéd segítsége elhagyható.

A társas vállalkozásoknál egy kicsit már bonyolultabb a folyamat, tekintve hogy a létesítő okirat aláírásához szükség van az ügyvéd megjelenésére is.

Az ügyvédi ellenjegyzést követően viszont a cégbejegyzési kérelem leadását online intézi az ügyvéd is.

A cégalapítás után, a legtöbb vállalkozás az internetes felületeket elsősorban arra használja, hogy növelje az elérhetőséget és a népszerűséget.

Online cégek és internetes tevékenységek

Azonban sok vállalkozás tevékenységét lehet teljes egészében online végezni, ezért egyre nő azoknak a száma, amelyeknek nincs konkrét irodája.

Ettől függetlenül a létesítő okiratban szerepelnie kell a székhelynek, mert itt veszik át, érkeztetik és őrzik meg a hivatalos leveleket.

A hirdetők és vállalkozók számos olyan tevékenységben fedezték fel az üzleti lehetőséget, amelyeket hobbiként kezdtek, mint például az e-sportolók vagy a YouTuberek.

A digitális világ rohamos fejlődése miatt egyre több mindent intézünk online, és ezért lassan teljesen elengedhetetlenné válik, hogy egy nívósabb vállalkozás, weboldal vagy közösségi média platform nélkül létezzen.

Az online vállalkozások generálta változások

Az online vállalkozások generálta változások

Az előbbiek miatt is napjainkban a keresettebb szakmák közé tartoznak a programozó, a grafikus, a webdesigner, a SEO szakember és ez csak néhány azokból területekből, amelyekre igény van.

Szinte mindegyik ilyen tevékenységhez van már valamilyen tanfolyam is, de akár részben online is el lehet sajátítani autodidakta módon.

A járvány miatt szükségessé vált, hogy minél több vállalkozás szolgáltatásai is elérhetővé váljanak online, amelyeket előtte csak offline, vagyis személyesen lehetett igénybe venni.

Megnőtt a száma az online tanácsadásoknak, az online edzéseknek és a házhoz kiszállított élelmiszernek.

Az online vállalkozás indítása könnyen és gyorsan

Az interneten keresztül indított vállalkozás meglehetősen olcsó és egyszerű, valamint egyéni vállalkozás esetén, az ügyintézés is könnyen megoldható a netes felületen keresztül

Ha munkafolyamathoz nincs szükség külön irodára, akkor még annak a kiadásain is spórolhat.

Akár 2 napon belül is indíthat online vállalkozást, és ami plusz pozitívum, hogy a másodállású egyéni vállalkozás mellett meg tudja tartani a fix munkahelyét és az adófizetési kötelezettsége is kevesebb lesz.

Nemcsak az online vállalkozást lehet egyszerűen intézni

Bármilyen vállalkozást is indítunk, mindenképp szükségünk lesz egy székhelyre, ahová a hivatalos levelek érkeznek, illetve az egyéb adminisztrációs ügyeket lehet intézni.

Ezzel nyilván nem sokan foglalkoznak szívesen, de nem is kell, hiszen van rá megoldás!

A vállalkozások számára igénybe vehető székhelyszolgáltatásunkkal levesszük a terhet a válláról, így Önnek több ideje marad, hogy sikeres céget építsen!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off