Szabályos-e az utánküldés egy székhelyszolgáltatás esetében?

A postai utánküldés egy nagyon praktikus bevett szokás, abban az esetben, ha hosszabb időn keresztül más helyen tartózkodunk, esetleg nyaralni megyünk és nem szeretnénk, hogy a fontos küldemények vagy levelek ne kerüljenek átvételre.

Ezt a módszert nyugodtan lehet alkalmazni a levelek, de akár csomagok vagy pénzutalványok esetében is.

A Magyar Posta ezen szolgáltatása nagyon közkedvelt, de szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy csak magáncélú küldemények esetén lehet igénybe venni.

Mit mondanak a jogszabályok?

Egy vállalkozás életében nem véletlenül van szükség székhelyre, vagyis a központi ügyintézési helyre.

Az erről szóló jogszabály alapján minden hivatalos okiratnak és küldeménynek ide kell érkeznie.

A 7/2017. (VI. 1.) IM rendelet világosan kimondja, hogy a székhelyszolgáltatásoknak kötelességük mindennemű postai küldeményt a cégjegyzékben bejegyzett székhely címén átvenni, valamint az átvételtől számított 1 napon belül értesíteni a céget.

Ennek eredményeképpen pedig bármelynemű postai utánküldés, vagyis, hogy a küldemények ne a székhelyen kerüljenek kézbesítésére, szigorúan tilos.

A rendeletet pedig tovább erősíti a cégtörvény, miszerint: 7. § (1)  A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.

Tehát a két jogszabály együttes bizonyíték arra, hogy azok a székhelyszolgáltatások, amelyek az állandó jellegű postai utánküldések lehetőségét ajánlják fel, szabálytalanul járnak el.

Még nem mindenhol számít alapvetőnek az elektronikus továbbítás

A törvénytisztelő és szabálykövető székhelyszolgáltatások alkalmazkodva a jogszabályokhoz, biztosítják a cégek számára az átvett küldemények azonnali elektronikus továbbítását, valamint egy digitális archívumban való tárolását is.

Mindettől függetlenül, még a mai napig vannak olyan szolgáltatók, akik külön szolgáltatásként tüntetik fel ezeket, azonban ennek igénybevétele nélkül akár fontos befizetési vagy fellebbezési határidőkről lehet lemaradni.

Komolyabb esetekben pedig, ha az ügyfél nem értesül időben a levelek tartalmáról, akár még adószám-felfüggesztésre vagy adószám törlésre is sor kerülhet.

Cégünknél alapvető, hogy minden székhelyszolgáltatás csomagba beletartozik az elektronikus továbbítás, valamint a tárgyhavi beérkezett levelek egyszeri postai továbbítása is.

Így néz ki egy komplett székhelyszolgáltatás csomag

A levelek érkeztetése, szkennelése, elektronikus továbbítása és archiválása mellett természetesen biztosítjuk ügyfeleink számára, hogy a bejegyzett ingatlanon a jogszabályoknak megfelelő módon kihelyezzük a cégtáblát.

Az immáron 11 éves szakmai tapasztaltunknak köszönhetően profi módon tűrjük a hatósági kényszerintézkedéseket, valamint fogadjuk a helyszínre kiérkező ellenőrző szerveket, még akkor is, ha ezekről nem érkezett előzetes bejelentés.

Székhelyszolgáltatás csomagunkba pedig beletartozik az is, hogy havi egyszeri alkalommal tárgyalót biztosítunk Önnek.

Szabaduljon meg az adminisztrációs terhektől, bízza profikra az ügyintézést, Ön pedig koncentráljon csak az üzleti céljai elérésére!

Profi székhelyszolgáltatással várjuk Önt Budapesten és az IPA mentes Újlengyelben egyaránt.

Kérjen ajánlatot még ma!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off