Szakmák, amelyekre építheti a jövőjét

Szakmák, amelyekre építheti a jövőjét

A technológiai fejlődéseknek és a világ változásainak köszönhetően szükségessé vált, hogy a munkaerőpiacon is megjelenjenek új pozíciók, illetve hogy a meglévők módosuljanak.

Globális szinten jelenleg a legkeresettebb az elektronikai, az informatikai, a robotikai, a cyber-biztonsági, az egészségügyi, illetve a mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésével kapcsolatos szakmák.

A mindennapi életben és a munkahelyünkön is egyre nagyobb szerephez jut, hiszen az informatika segítségével fejleszthető a különböző folyamatok hatékonysága, az automatizálás, valamint további opciók felfedezésében is szerepet vállal.

Már most rengeteg területen (autóipar, oktatás, logisztika, egészségügy) jelen van az informatika, és ez csak a kezdet.

Ahhoz, hogy a most és a jövőben használt rendszereket fejleszteni lehessen, szükség van arra, hogy legyenek hozzáértő szakemberek.

Már csak azért is mert a fejlesztések mellett hálózat kezelési teendők elvégzésére, adat elemzések készítésére, illetve a biztonság fenntartásra is gondolni kell.

A nagy úttörő: a mesterséges intelligencia

Az egyik legnagyobb lépésekkel fejlődő terület jelenleg a mesterséges intelligencia szférája.

A folyamatos fejlődés mellett az élet egyre több területén is megjelenik.

Ennek a technológiának a megjelenése a hatékonyság és az automatizálás folyamatainak fejlődését jelentősen felgyorsította, hiszen az MI segítségével ezek az informatikai rendszerek képesek lesznek önálló döntéseket hozni, tanulni és cselekedni.

MI-szakemberekre nemcsak a fejlesztések miatt lesz szükség, hanem azért is, hogy betanítsák és bevezessék a mesterséges intelligencia használatát a vállalkozásoknál.

Ezekhez szorosan kapcsolódik az a tény is, hogy a rendszerek fejlesztésével rengeteg adat termelődik, amelynek a feldolgozásához szintén szakemberekre lesz szükség.

A Big Data feldolgozásában is szerepet vállal az MI

A nagy mennyiségű, összetett és gyors ütemben változó adatokat Big Data-nak nevezzük; a szokványos adatfeldolgozási technikákkal nehezebb kezelni az ilyen jellegű adatokat.

A Big Data többnyire azokat az adatokat jelenti, amelyeket a szenzorok, a közösségi média, a hálózatok, a felhőalapú rendszerek és a különböző adatbázisok segítségével vannak összegyűjtve.

A vállalkozások az adatok feldolgozásával, elemzésével tudják felismerni a rejtett mintákat, amelyek segítenek, hogy a döntéshozás hatékonyabb legyen.

Ami pedig a robotokat illeti…

Az előbb említett területek eredményeit felhasználva robotokat hozhatnak létre, amelyek képesek arra, hogy automatikusan hajtsanak végre feladatokat, illetve arra is alkalmasak lesznek, hogy interakcióba lépjenek a környezetükkel.

A robotok többféleképpen is megjelenhetnek: szenzorok, számítógépek és egyéb gépek formájában.

Többnyire kétféle kategóriába sorolhatók a robotok: tele- és önálló robotok.

A különbség egyszerű: a tele-robotok távvezérléssel üzemeltethetők, míg az önálló robotok alkalmasak arra, hogy önállóan működjenek és hozzanak döntéseket.

A robotikát alkalmazzák az építőiparban, az autóiparban, az elektronikai iparban, a logisztikában, az egészségügyben is többek között.

A technológiai újdonságok segíthetik a munkáját, akárcsak a székhelyszolgáltatás!

A technológiai újdonságok segíthetik a munkáját, akárcsak a székhelyszolgáltatás!

Az informatikai, technológiai fejlődések mindenre hatással vannak, természetesen a munkaerőpiacra is.

A munkaerőpiac változásai rendszeresen tartogatnak meglepetéseket, amelyek időnként kellemesek, de van, hogy kevésbé.

Lépjen velünk kapcsolatba, és ha igénybe veszi székhelyszolgáltatásunkat, akkor nem érheti meglepetés!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off