Így válasszon domain-t vállalkozásának!

Így válasszon domain-t vállalkozásának!

Ma már egy vállalkozás sem működhet megfelelően weboldal nélkül, hiszen a lehetséges ügyfelek főleg interneten keresztül keresnek szolgáltatásokat, termékeket.
Azonban egy weboldal tervezésénél nemcsak az számít, hogy milyen a design, hanem annak is nagy jelentősége van, hogy milyen a domain név.
Vannak olyan domain nevek, amelyek nem túl bizalom gerjesztők; ezekre valószínűleg kevesebben kattintanak.
Nem egyszerű kiválasztani, hiszen nemcsak arról van szó, hogy jó hangzása legyen, hanem azt is le kell ellenőrizni például, hogy nincs-e már használatban az általunk kiválasztott domain név.

Amit érdemes tudni a domain-ről

Minden weboldalnál teljesen egyedi a domain név, mivel minden számítógép, ami az internetre csatlakozik, egyedi azonosítóval, vagyis IP-címmel rendelkezik, amin keresztül zajlik az adatátvitel.

Tulajdonképpen az a szerepe a domain neveknek, hogy felhasználóbaráttá, megjegyezhetővé tegye az IP-címek bonyolult számsorait.

Ahhoz, hogy domain nevet lehessen szerezni, regisztrálni kell az Internet Szolgáltatók Tanácsánál, ami ezzel használati jogot fog adni a kiválasztott névre.

Aki a domain használatáért regisztrált, jogosulttá válik arra, hogy használja a domain nevet, átruházza másra a használatot, vagy töröltesse.

A domain választás során fontos, hogy a SEO szempontokat is figyelembe vegyük, de ami még lényegesebb, hogy a kész weboldalon lévő tartalom legyen optimalizálva valóban releváns tartalmakkal.

Fontos hozzávaló a sikerhez

Ahogy a cégnévnél, úgy a domain név választásánál is lényeges szempont, hogy marketing értéke van.

Emiatt is érdemes olyan domain név mellett dönteni, amellyel a weboldala könnyen kereshető és beazonosítható lesz.

Ez igaz akkor is, ha egy komplett webshopról szó, de olyankor is, ha landing oldalnak akarjuk használni a weboldalunkat, amivel elérhető, hogy a látogatók valamilyen konverziót hajtsanak végre; de akkor is, ha csak annyi a célunk az oldallal, hogy bemutassuk a cégünket.

A saját domain azért is egy szerencsés választás, mert egyedivé teszi az e-mail címeinket is, ami sokkal jobban néz ki, mintha az egyik ingyenes szolgáltató e-mail címével dolgoznánk.

Miért fontos, hogy milyen a domain?

A megfelelő domain kiválasztásának azért is van különösen nagy jelentősége, mert mindenki, aki a weboldalra látogat a címet fogja először látni, és ezzel fogja azonosítani az Ön vállalkozását.

Nem szabad elfelejteni, hogy a kezdő vállalkozások majdnem 25%-a már az első évben csődbe megy, emiatt minden tényezőre figyelni kell, ami befolyásolhatja az üzletmenetünket.

A legszerencsésebb, ha jól megjegyezhető, nem hosszú, a cég profiljának megfelelő domain-t választ.

Persze fontos törekedni az egyediségre, hogy kiemelkedhessen a konkurencia közül.

Nemcsak domain-t, hanem székhelyszolgáltatót is jól kell választani!

Nemcsak domain-t, hanem székhelyszolgáltatót is jól kell választani!

Ha már megvan a nyerő domain név, akkor már csak egy jó székhelyszolgáltató kell, amiben tudunk is segíteni!

Nem kell külön irodát bérelni a cég székhelyének, nincs több idegeskedés a küldemények átvétele miatt – és ez csak kettő a sok más előny közül!

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy minél előbb élvezhesse székhelyszolgáltatásunk előnyeit!

Scroll to Top

Join us for

HAPPY HOUR Everyday 5PM-7PM

Beer, sake, wine and cocktails

up to 50% off